[Gepland] Router onderhoud op 2 en 23 mei tussen 0:00 and 4:00

Om de stabiliteit van ons netwerk te kunnen blijven garanderen hebben we twee onderhoudsvensters ingepland waarbij we de firmware van onze edge routers gaan bijwerken om de bug op te lossen die ten grondslag lag aan het netwerk incident op 5 april. Aanvullend hierop gaan we enkele configuratie aanpassingen doen om de downtime gedurende vergelijkbare incidenten drastisch te verminderen.

Het eerste onderhoudsvenster is gepland voor dinsdag 2 mei tussen 0:00 en 4:00. Gedurende dit onderhoudsvenster gaan we de firmware van onze edge router in Amsterdam (ams1) bijwerken. Netwerkverkeer zal worden omgeleid naar onze router in Haarlem (hlm1).

Om een ander klein probleem op te lossen gaan we een van de lijn-kaart van onze netwerk core een reboot geven. Hiervoor is een failover naar een andere lijn-kaart benodigd. Hierdoor zal er een kleine onderbreking van het netwerk ontstaan van ongeveer 30 seconden voor klanten met hosting in ams1. Klanten met hosting in hlm1 zullen hierdoor geen downtime ervaren. Afgezien hiervan is er verder geen netwerk downtime of packet loss te verwachten.

Zodra de nieuwe firmware stabiel is gebleken zullen we ook onze edge router in hlm1 gaan upgraden op dinsdag 23 mei tussen 0:00 en 4:00. Gedurende dit onderhoudsvenster zal netwerkverkeer worden omgeleid naar onze edge route in ams1. In dit geval wordt er geen downtime of packet loss verwacht, noch in ams1 en noch in hlm1.

We zullen dit artikel bijwerken in het geval onverwacht problemen ontstaan gedurende het onderhoudsvenster en indien het onderhoud succesvol is afgerond.

[2 mei 01:30] Het onderhoud op lokatie ams1 is succesvol afgerond. De totale netwerk downtime in ams1 bedroeg enkele seconden wegens de reboot van de lijn-kaart. Dit was verwacht en aangekondigd.

[23 mei 03:00] Het onderhoud op lokatie hlm1 is succesvol afgerond.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.